© Copyright -IMAGINILE PREZENTE PE ACEST SITE SUNT PROPRIETEATEA SC ORTHODOX ART SRL, PRELUAREA FARA ACORDUL ADMINISTRATORULUI PRESUPUNE INCALCAREA LEGII DREPTULUI DE AUTOR

ICOANA SFINTII BRANCOVENI

550 LEI Add to cart

icoana Sfintii Martiri Brancoveni

Product Information

ICOANA SFINTII BRANCOVENI

dimensiuni 32/44 cm

grosime 2 cm

lemn stratificat de tei

foita de aur si culori in tempera.

COMANDA

Sf. Martiri Brâncoveni
(16 August)

VIAŢA ŞI NEVOINŢELE

Istoria românilor este dominată la sfârşitul veacului al XVII-lea şi primele decenii ale celui următor de puternica personalitate a voievodului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu. Îndelungata sa domnie, începută la 29 octombrie 1688 şi încheiată în mod tragic în anul 1714, în ziua de 15 august, corespunde unor importante prefaceri economice, sociale, politice şi culturale. Timp de mai bine de 25 de ani, în condiţiile accentuării decăderii Imperiului Otoman şi ale sângeroaselor războaie care angajau marile puteri din vecinătatea hotarelor ţării, el a reuşit să se menţină în scaunul domnesc şi să transforme Ţara Românească într-un important centru diplomatic european, ca şi într-unui de luptă împotriva jugului otoman (1).

După cum a existat o epocă a lui Mircea cel Bătrân, a lui Ştefan cel Mare, a lui Mihai Viteazul sau a lui Matei Basarab, prin amploarea faptelor lor politice sau militare, aşa a existat şi una a domniei lui Constantin Brâncoveanu. Ea se deosebeşte însă de celelalte epoci prin natura metodelor politice. Cu Constantin Brâncoveanu se încheia ciclul voievozilor războinici. El a adoptat politica negocierilor diplomatice şi a stabilirii de relaţii personale cu conducătorii importanţi ai lumii de atunci.

Implicaţiile războiului austro-turc (1673-1699) şi ruso-turc (1711) au atras în calculele diplomaţiei europene şi popoarele din estul şi sudul Europei. Într-o asemenea conjunctură, în care marile puteri răsăritene îşi disputau hegemonia lor pe câmpurile de luptă, micile popoare din răsăritul Europei, cum era şi poporul român, nu puteau supravieţui decât adoptând o diplomaţie foarte abilă. Această realitate a înţeles-o şi a influenţat-o, de la începutul domniei sale, Constantin Brâncoveanu, prin adoptarea unor metode noi în politica sa faţă de vecinii purternici, reuşind să păstreze semi-independenţa Ţării Româneşti un sfert de veac şi să menţină poporul român în atenţia marilor puteri care decideau atunci soarta lumii.

CITESTE RESTUL ARTICOLULUI :

http://www.sfintiromani.ro/ro/pagina/240/august_martirii_brancoveni_viata.html

 

Obiecte sculptate in lemn  ,  Icoane ortodoxe pe lemn

crucecruce altar, cruciulitacruce lemncruce sculptatacruciulite lemncruce preotcruce binecuvantarecandelacandela lemncandela sculptata, lant de lemncruce cu lantsfesnic lemnlemn sculptatdalti sculptura lemnsculptura miniaturalaobiecte gravate in lemn, racla sculptataracla moasteracle din lemncruce de altarcruce pictata si sculptata, sfinti in lemnmaica domnului sculptura,icoana sculptatainger din lemnaureola , sculptoratelier sculpturatamplariesculptura in lemnstrana,  lemn de nuclemn de stejarlemn de teilemn de parcruce lemn parcruce ruseascacruce bizantina,cruce dreaptatroitabaldachinmobilier bisericesc.

© Copyright arta-ortodoxa.ro S.C. ORTHODOX ART SRL-D CUI 34552158 J29/619/2016 Flag Counter