© Copyright -IMAGINILE PREZENTE PE ACEST SITE SUNT PROPRIETEATEA SC ORTHODOX ART SRL, PRELUAREA FARA ACORDUL ADMINISTRATORULUI PRESUPUNE INCALCAREA LEGII DREPTULUI DE AUTOR

Despre cinstirea sfintelor icoane-Prof. Ioan Vladuca

DESPRE ICOANE Add to cart

Profesor Ioan Vladuca

Product Information

Prof Ioan Vladuca

         Va invitam sa ascultati conferinta sustinuta de catre fratele Ioan Vladuca la Timisoara , Despre cinstirea sfintelor icoane, tot aici vorbeste despre arta traditionala romaneasca si despre influenta pe care o are asupra sufletului.

     Avem datoria morala fata de copiii nostri sa pastram arta populara si traditiile stramosesti, ca sa reusim sa ne pastram identitatea si cultura proprie, in actualul context globalist. Atata timp cat ne vom pretui cultura si traditiile populare, va supravietui si credinta ortodoxa, strans legata de aceste doua valori.

            Putem sa sustinem perpetuarea artei traditionale achizitionand obiecte populare executate de mesterii nostri populari, pentru a incuraja transmiterea mestesugurilor din generatie in generatie. Intr-o lume guveranta de kitsch si prost-gust, gasim in simplitatea obiectelor populare caldura caselor de odinioara, spiritul romanesc, adevaratul patriotism si un crampei din sufletul romanului.

            Toate obiectele artistice lucrate in duhul romanesc autentic intiparesc in sufletul privitorului o pecete a curatiei, a evlaviei, a linistii si a bucuriei. Arta traditionala romanesca se afla intr-o relatie directa cu istoria si modul de viata al poporului. Se observa o revenire tot mai pregnanta la traditie, la mancarea sanatoasa a bunicii, la retelele ei , la vasele si ustensilele de gatit, adica la un stil de viata sanatos.

asculta Despre cinstirea icoanelor-Prof. Ioan Vladuca   accesati link-ul

Director SEO

© Copyright arta-ortodoxa.ro S.C. ORTHODOX ART SRL-D CUI 34552158 J29/619/2016 Flag Counter