© Copyright -IMAGINILE PREZENTE PE ACEST SITE SUNT PROPRIETEATEA SC ORTHODOX ART SRL, PRELUAREA FARA ACORDUL ADMINISTRATORULUI PRESUPUNE INCALCAREA LEGII DREPTULUI DE AUTOR

ICOANE PICTATE PE LEMN

ICOANE Add to cart

ICOANE ORTODOXE PICTATE PE LEMN

Product Information

      ICOANE PICTATE PE LEMN

    Temeiul icoanei este realitatea Întruparii Fiului lui Dumnezeu: “Si Cuvântul trup S-a facut” (Ioan 1, 14). Dumnezeu, în El însusi, nu este reprezentabil prin icoana. Dar Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a doua persoana din Sfanta Treime, este reprezentat pentru ca El nu este doar Dumnezeu adevarat – “unul din Sfânta Treime” -, ci si om adevarat, care a luat trup concret (si deci un chip anume) “pentru noi si a noastra mântuire“. Icoana este deci o consecinta a Întruparii, caci Hristos este “chipul lui Dumnezeu cel nevazut” (Coloseni 1, 15).

       Pentru ca este reprezentarea unei persoane sfinte în Împaratia lui Dumnezeu si împartasitoare a harului Duhului Sfânt, icoana ortodoxa poseda niste caracteristici picturale specifice acestei conditii:
  • în portretul iconic al persoanei sfinte reprezentate aceasta persoana poate fi recunoscuta, dar trasaturile ei nu sunt de un realism carnal, ci mai degraba ascetice, asemanatoare sfintelor moaste lipsite de mustul carnii(Sf. Diadoh al Foticeii)
  • fondul icoanei este cel mai adesea aurul (sau albastrul, în fresce), culoare în acelasi timp calda, împarateasca si pretioasa, care trimite la harul Duhului Sfânt si la Împaratia lui Dumnezeu;
  • reprezentari realiste ale naturii lipsesc, iar natura care este prezenta în icoana transmite si ea un mesaj spiritual (ex.: muntii înclinati ca niste valuri asupra personajului sfânt fac legatura cu imnografia: “Marea vietii vazând-o înorcându-se de viforul ispitelor, la limanul Tau cel lin alergând, strig catre Tine…”)
          Iubiti frati, icoana reprezinta bunul cel mai de pret din casa crestinului. De mici copii ne-a vegheat si in prezenta ei ne simtim mai aproape de Dumnezeu fiind pentru noi o poarta catre cer.
         Truda mesterului iconar este nepretuita. Nu oricine are acest mare talant si mai ales nu se poate picta oricum si de catre oricine o icoana, munca fiind insotita de rugaciune continua si post.
         O icoana poate constitui un deosebit cadou pentru o persoana draga, ce dainuie in timp zeci, chiar sute de ani.
          La cerere putem reproduce orice model dorit !
          Pretul icoanelor le stabilim de comun acord cu dumneavoastra,
orientativ, o lista de preturi avem mai jos dupa cum urmeaza :
format A5(15/20)-120-160 LEI
format A4(20/30)-180-220 LEI
format A3(30/40)-350-450 LEI
format A2(40/60)-700-850 LEI
format A2+(50/70)-880-1500 LEI
_____________________________________________________________________________
                                                       

Obiecte sculptate in lemn 

Icoane ortodoxe pe lemn

crucecruce altar, cruciulitacruce lemncruce sculptatacruciulite lemncruce preotcruce binecuvantarecandelacandela lemncandela sculptata, lant de lemncruce cu lantsfesnic lemnlemn sculptatdalti sculptura lemnsculptura miniaturalaobiecte gravate in lemn, racla sculptataracla moasteracle din lemncruce de altarcruce pictata si sculptata, sfinti in lemnmaica domnului sculpturaicoana sculptata , inger din lemnaureola , sculptoratelier sculpturatamplariesculptura in lemnstrana,  lemn de nuclemn de stejarlemn de teilemn de parcruce lemn parcruce ruseascacruce bizantinacruce dreaptatroitabaldachinmobilier bisericesc.

© Copyright arta-ortodoxa.ro S.C. ORTHODOX ART SRL-D CUI 34552158 J29/619/2016 Flag Counter